Hundene

Vi har åtte praktfulle hunder med på turen. Åtte ulike personligheter. Åtte vennlige vesen som både gir og ønsker kjærlighet. Åtte vidunder med arbeidslyst og pågangsmot som ikke overgås av noen.

Det er hundene som er de virkelige heltene på denne turen, ingen hunder – ingen tur.

Hundene våre er store og sterke grønlandshunder, den mest hardføre hunderasen som finnes i dag. Hundene er perfekt tilpasset de polare forholdene vi vil møte på Svalbard. Hundene er i slekt med hverandre og lever til daglig i en stor flokk. De er vennlige, omgjengelige og elsker å trekke slede. Alle hundene er eiet og oppdrettet av Gisle.

Alle hundene er renrasede og registrert hos NKK. Du finner dem der registrert med etternavnet av Rennfokk etter sitt eget navn.

Eqqo

Tispe, født 2011, 28 kg.

Eldste hund på turen. Eqqo er en avbalansert, letthåndtert og god arbeidshund. Svært godt bygget, med veldig fine bevegelser. Sterk arbeidshund og brukbar lederhund. Elsker å bli klødd på magen og tigger etter mer om du prøver å stoppe. Ligger mer enn gjerne i fanget om hun får lov.

Eqqo er mor og bestemor til alle de andre hundene på turen.

Branoq

Hann, født 2014, 35 kg.

Solid hannhund med et herlig vesen. Slående vakker av utseende, svært pent bygget og med pelsfarge som fremhever bygningen. Meget god trekkhund, som er på vei til å bli en brukbar lederhund. En svært sterk kar som iblant drar med seg hele lasset alene. Veldig glad i kos, dytter gladelig de andre hundene unna for å komme nærmest. Elsker å stå med pannen presset inn mot brystkassen min, eller med snuten i halsgropen når vi koser. Branoq har også den unike egenskapen at han poserer pent på nesten alle bilder. Leder i flokken, en rolle han overtok da den eldre broren døde sommeren 2019.

Avkom etter Eqqo. Kullbror til Anori, halvbror til Frisk, Føyke, Qajaq.

Anori

Tispe, født 2014, 32 kg.

Stor vennlig tispe som elsker oppmerksomhet. Ble solgt som valp, men kom tilbake som nesten 2 år gammel. Har tilpasset seg bra til hannhundene i flokken, men har et komplisert forhold til sin mor Eqqo og sin yngre søster Føyke. Dette er fordi hun var borte fra flokken i den viktige oppvekstperioden når tillit- og rangforholdene skal etableres. En velbygget og sterk tispe som gjør en god innsats i spannet. Fungerer supert i front, i par med en mer erfaren lederhund.

Avkom etter Eqqo. Mor til Truls og Skog. Kullsøster til Branoq, halvsøster til Frisk, Føyke, Qajaq.

Frisk

Hann, født 2016, 37 kg.

Stor, trivelig og elskelig hund. En langbeint, rask og råsterk kar som virkelig gjør en innsats i spannet. Jobber ofte bak i spannet der kjempekreftene hans kommer til rette med å holde sleden på rett spor. Selvsikker, vennlig og omgjengelig hund. Frisk er egentlig en mer naturlig flokkleder enn Branoq, men de er så gode kompiser at det ikke er sikkert at de noen gang bytter rolle.

Avkom etter Eqqo. Kullbror til Føyke og Qajaq, halvbror til Branoq og Anori

Føyke

Tispe, født 2016, 30 kg.

Høyreist, vennlig og sjarmerende dame. Veldig fint bygget hund, nydelige bevegelser. Langbeint og svært raskt trav. En oppmerksom og samarbeidsvillig hund. Fremadrettet fokus i arbeid, og har gått mye som lederhund i det siste. Hun er fortsatt litt vel nysgjerrig på ting som skjer i periferien og kan iblant la seg distrahere av ting som passerende spann, dyr på beite eller fotgjengere. Trenger fortsatt mer rutine, men viser gode takter til å bli en utmerket lederhund. Har bein i nesen og er ikke redd for å sette gutta på plass når det trengs.

Avkom etter Eqqo. Kullsøster til Frisk og Qajaq, halvsøster til Branoq og Anori.

Qajaq

Hann, født 2016, 38 kg.

Qajaq er nyeste, men ikke yngste medlem i flokken. Han ble solgt som valp og kom tilbake til Gisle som 3-åring, grunnet endringer i hverdagen til familien han bodde hos. Qajaq er en stor hannhund, omtrent identisk i størrelse og bygning til sin kullbror Frisk. Han er ikke oppvokst som trekkhund i spann, og er derfor fortsatt litt ukonsentrert når vi er på tur. Han kikker like gjerne på utsikten sideveis som å holde fokus fremover. Han er oppvokst som enehund og det er tydelig at han ikke er vant med å tilpasse arbeidstempoet til et spann med andre hunder. Han har likevel gjort store fremskritt siden han kom og har begynt å forstå hva det hele dreier seg om.

Avkom etter Eqqo. Kullbror til Frisk og Føyke, halvbror til Branoq og Anori

Truls

Hann, født 2018, 35 kg, fortsatt i utvikling.

Ung og energisk hannhund. Oppkalt etter komiker og grønlandsfarer Truls Svendsen. Hunden Truls har vært med i spannet siden han var omkring 6 mnd og har allerede opparbeidet seg mye erfaring. En mild og elskelig type som raskt søker moralsk støtte hos Frisk eller Branoq om det er noe som bekymrer han i livet. Han er fortsatt i vekst og ser ut til å bli omtrent som sin onkel, Branoq, i størrelse. Svært fint bygget, og har et langstrakt og svært raskt trav.

Avkom etter Anori. Kullbror til Skog.

Skog (2018)

Tispe, født 2018, 25 kg.

Kvikk, intelligent og energisk ung frøken. Oppkalt etter eventyrer Cecilie Skog. Hun er minst av tispene, men er et vanvittig arbeidsjern, som i rein iver tar igjen det hun måtte mangle i størrelse. Har vært med i spannet siden hun var omkring 6 mnd og har allerede opparbeidet seg mye erfaring. En spennende hund å jobbe med, som både ønsker og krever oppmerksomhet. Hun er mentalt robust og viser evner til å bli en svært god lederhund med tiden. Under frilek er hun desidert raskest av hundene, og snur på en femøring. Om uhellet er ute, kan det å slippe løs Skog vise seg å bli vårt beste forsvar mot en krakilsk isbjørn.

Avkom etter Anori. Kullsøster til Truls.

%d bloggere liker dette: