Etapper

Norge er et langt land med mange spennende muligheter for rutevalg. Målet vårt er å sakte, men sikkert bevege oss fra helt i sør i landet til helt i nord i landet. Vi tar etappene noenlunde kronologisk fra sør til nord, men avvik vil forekomme.

Å reise på langtur som vi gjør krever litt planlegging og logistikk. Når vi skal ha med et hundespann og en slede frem til start og hjem fra mål, er det ikke buss og tog som blir transportmiddelet. Når vi skal starte turen ett sted og avslutte et annet trenger vi også hjelp fra andre sjåfører.

Vi har ikke en ferdig planlagt rute for hele langturen, men vil bestemme oss år for år etter terreng, føre og eget forgodtbefinnende. Vi legger ruten opp etter hvor vi føler det er fremkommelig å kjøre med hundespann og stor slede. Det ene årets etappe vil ikke nødvendigvis begynne akkurat der vi avsluttet året før. Vi tillater oss også å bruke noen av de turene vi har gått de siste årene som etapper i dette prosjektet. Det blir dermed noen små hull enkelte steder, disse håper vi å knytte sammen senere. Eller kanskje vi lærer oss å leve med dem.

Dette er ikke Norge på langs, sier du? Må vi gå hele turen i ett, uten avbrudd? Må vi starte der vi stoppet året før?
Beklager, men dette er vår tur som vi går på vår måte, og vi bryr oss egentlig fint lite om hva andre mener om det.

Dette er vår tur som vi går på vår måte, og vi bryr oss egentlig fint lite om hva andre mener om det.

%d bloggere liker dette: