Skarvheimen

2019

Turen gjennom Skarvheimen var først og fremst for å prøve ut den nye sleden vi skulle bruke på Svalbard året etter. Vi benyttet selvfølgelig også muligheten til å få trent videre på rutiner rundt systematisk leirslagning og det å bo komfortabelt i telt over tid. Denne gangen var vi heldige å få sjåførhjelp til å kjøre bil og henger for oss, fra start til mål.

Turen gikk i søre del av Skarvheimen, fra Geiteryggen sør-vestover om Lågheller til Finse. Derfra sørover om Kjeldebu og til Halne, Før vi tok en ny sving opp til Finnsbergvatnnet og til slutt til Haugastøl der bil og henger ventet oss.  

Sleden hadde vi bygget i løpet av høsten og vinteren, og vi følte vi trengte en langtur for å bli kjent med den og å lære å håndtere den i krevende terreng. Sleden har et lasteplan på nesten 3 meter og er over 3,5 meter lang totalt. Selve sleden veier omkring 40 kg, men fullastet med utstyr og proviant for folk og hunder for en drøy uke, er totalvekten fort oppi 200 kg ved start. Dette krever litt av både hundene og hundekjørerne, og turen ga oss mye verdifull erfaring.

%d bloggere liker dette: