Svalbardtrening, i Asker?!?

Ja, faktisk så hadde vi Svalbardtrening i Asker en helg før jul. Det er nemlig ikke all trening til en langtur på Svalbard som behøver å foregå ute i kulden. Grunnprinsippene for kameratredning fra bresprekk kan godt læres innendørs i varme lokaler.

Vi var heldige og hadde med oss breinstruktør Ivar Mjøvik-Hoel som lærte oss kameratredning. Vi hadde en dag med grundig gjennomgang av både teknikk og nødvendig utstyr for vår tur. Det er nemlig ikke all verdens utstyr vi trenger i forhold til å krysse snødekte breer på Svalbard i april. Faktisk langt mindre utstyr enn vi i utgangspunktet hadde sett for oss.

Vi ferdes jo med hundespann, så vi kommer til å holde oss unna alle kritiske områder. Men litt sikkerhetsutstyr er viktig å ha med, bare sånn i tilfelle. Om vi skulle havne borti noe kinkig, ville det jo være for dumt å ikke ha med utstyr til å håndtere det.

Forhåpentligvis forblir utstyret nedpakket hele turen. Kanskje bortsett fra å være med på en photoshoot for å se litt kule ut.

Takk for hjelpen Ivar, vi føler oss langt tryggere nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: