Stoppet av Covid-19

Jens og jeg må dessverre innse at Langsomt på Svalbard er stoppet av Covid-19. Den verdensomspennende pandemien av dette coronaviruset er alvorlig og lammende for store deler av samfunnet, også for oss privatpersoners reiseatferd.

Vi synes selvfølgelig dette er veldig leit, alt er jo teknisk sett klart for denne turen; slede og utstyr er på plass på Svalbard, vi og hundene er i kjempeform, Svalbardvinteren viser seg fra en glimrende side i år, men verdenssituasjonen gir ikke rom for personlige utflukter.

Vi har de siste uker stadig fulgt med på utviklingen i situasjonen og vurdert dette opp mot vårt eget ønske om å dra på denne turen, som vi har forberedt oss til i over tre år. Slik utviklingen har vært siste uke og de siste dager, kan vi ikke lenger forsvare å gjennomføre turen, verken overfor oss selv eller overfor andre. Bare det at vi må forflytte oss fra våre hjemkommuner til en helt annen landsdel, en landsdel som hittil har vært forskånet for utbrudd, tilsier at vi ikke kan reise. Når vi i tillegg vet at vi i løpet av turen vår kan havne i situasjoner som utløser en redningsaksjon, og som da for kortere eller lengre tid belaster både utryknings- og helseberedskapen på Svalbard, blir det helt klart at vår tur må vike for fellesskapets beste.

Vi tar en for laget, vi blir hjemme i år. Den reviderte planen er å komme minst like sterkt tilbake neste år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: