DU er vel glad for at snøen har kommet?

Som polarhundeier får jeg dette spørsmålet sammen med første snøfall hver høst. Underlig kanskje, men svaret er egentlig mer et «tja» enn et «ja». Kanskje nærmere et «nei» egentlig.

Faktum er at første snøfall bare er ubrukelig for oss som kjører med hund. Her hvor jeg bor kommer det så godt som aldri nok snø ved første snøfall til at det blir sledeføre. Det kan ta mange uker før det er nok snø til å finne frem sleden. Det kommer likevel alltid nok snø til at det blir for glatt på veien til at vi kan trene hundene foran vognen. For oss som ikke ønsker å investere i en ATV for noen få ukers bruk hver høst, blir da trening foran bilen eneste alternativ.

Greit nok med bil, men veldig kjedelig for både hundekjører og hunder i lengden. I motsetning til det mange tror, så trekker jo ikke hundene bilen. Bil og henger veier 2,5 tonn til sammen og det blir i overkant for et hundespann, selv for 8 grønlandshunder.

Realiteten er at vi kjører på lavt turtall i andre gir og holder hundenes arbeidstempo. Så uansett hvor hardt hundene trekker øker ikke hastigheten på bilen. Hundene elsker å ha noen kraftige rykk med fartsøkning innimellom, og både slede og vogn øker jo tempo i takt med hundenes innsats. Bilkjøring er jaggu kjedelig, ja.  

Men med en termos varm drikke, nok kjeks og sjokolade, så er det utrolig hva en kan lide seg gjennom.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: