Blir det Svalbard-tur?

I skrivende stund ser det lovende ut både for å reise til Svalbard og for å gjennomføre hele Langsomt på Svalbard prosjektet. Men hva skjer i etterkant av vinterferien? Kommer det enda en runde reiserestriksjoner? Det blir dårlig med hvilepuls de neste to ukene.

Flybillettene er klare for perioden 15. til 18. mars. Sysselmannen har godkjent planene våre, både ønsket rute og evt. justeringer forholdene kanskje tvinger oss til å gjøre underveis. Forsikringsselskapet stiller med nødvendig søk- og redningsforsikring, dog ikke helt gratis.

Alle hundene er vaksinert, titrert og godkjent for reise til Svalbard. Oppreisen må som nevnt spres over fire dager, for SAS tillater kun to hunder pr flygning. Vi får dermed begge gleden av å fly til Svalbard to ganger for å komme oss ut på tur.  

Jens og jeg står faktisk igjen som den største usikkerhetsfaktoren nå på slutten. Vi får nemlig ikke vaksinert oss mot Covid 19 og kan faktisk bli nektet å reise til Svalbard. Vi må teste oss innen 24 timer før hver flygning for å få reist, fire tester for fire flygninger. Vi håper jo selvfølgelig at vi uansett holder oss smittefri fra nå og til vi har fått gjennomført hele turen. Etterpå får det komme det som måtte komme.

Det er bare å erkjenne at det nå er lettere å få godkjennelse fra Sysselmannen og tillatelse fra mattilsynet til å fly åtte hunder til Svalbard, enn det er å få tillatelse fra folkehelseinstituttet til å fly to personer. Reglene for oppreise kan selvfølgelig også endres over natten, det har skjedd før. Vi tør derfor egentlig ikke helt å tro at vi får gjennomført turen før vi står på iskanten i Ekmanfjorden og ser båten tøffe tilbake mot Longyearbyen.

2 svar til «Blir det Svalbard-tur?»

  1. Oj vilken anspänning det måste vara de här dagarna innan avresa. Jag håller tummarna för att ert äventyr äntligen blir av.

    Liker

    1. Takk Carina, vi trenger all «hjelp» vi kan få.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: