Beskjeden er klar!

Det er trolig Norges kuleste trafikkskilt og beskjeden er meget tydelig. Man skal naturligvis alltid adlyde trafikkregler og skilt, men dette er et trafikkskilt man absolutt ikke bør overse.

På Svalbard beveger en seg ikke langt fra bebyggelsen uten våpen. Isbjørnfaren er reell og alle fastboende er klar over den og tar sine forholdsregler. Vi «bor» et stykke utom Longyearbyen med få hytter rundt oss, ingen som kan komme løpende om du roper om hjelp.

Formaningen vi har fått er klar, beveger du deg bort fra husene og hundegården, så har du alltid våpen med. Om det så bare er 50 -100 meter for å ta bilder. Bjørnen kan være skjult bak en snøskavl eller i en liten bekkedal. Du er ikke raskere enn en bjørn på 60-meter’n.

I dafg ankommer Jens med hund nummer fem og seks. Jeg får gleden av å fly til fastlandet for å hente de to siste. I morgen kveld burde vi være på plass alle ti og kun siste pakking vil gjenstå før avreise lørdag.

Ett svar til «Beskjeden er klar!»

  1. God tur til dokke. Menn og hunder

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: