En, to, tre – i natt skal det skje!

Ved midnatt forlater vi Longyearbyen om bord i MS Farm. Seilingstid er beregnet til omkring fire timer, og vi ankommer Ekmanfjorden omkring daggry. Vi gleder oss som unger og har kjempeforventninger til hva turen vil bringe av opplevelser. Samtidig har vi også en klump i magen av spenning og usikkerhet. Vi grugleder oss, som ungene sier.

Vi er to og et halvt døgn etter planen, men føler ikke at vi har hastverk i forhold til noen rute. Hastverket med å komme oss ut i felt er kun for å få oppleve flest mulig dager i Svalbards polare villmark. Vi har lagt inn en solid porsjon «liggedager» i planen vår, både for å ha tid til å ligge værfast når forholdene tilsier det, men også for å kunne ta en dag eller to ekstra på et sørskilt fint sted. Vi er her for å oppleve ikke for å oppnå.

Å seile ut i nattens mulm og mørke er ingen ukjent tradisjon i polar sammenheng. Roald Amundsen gjorde det på de fleste av sine ekspedisjoner. For å unngå publikums overdrevne oppmerksomhet, var vel forklaringen han oppga. Realiteten var trolig heller å slippe unna kreditorene som ville ha betalt for alt mat og utstyr han hadde fått levert. Han var nemlig hele tiden på konkursens rand.

Alt vårt er forhåndsbetalt, for over et år siden. Vi flykter kun fra sivilisasjonens lys, varme og sanitære komforter.

Dette blir siste postering fra oss selv på en stund. Fra og med i morgen er det Tone-Lise Vilje som styrer blogg og Facebook for oss. Planen er å sende henne daglig oppdatering av vår posisjon på hver leirplass og viktige opplevelser vi har hatt gjennom dagen, slik at hun kan videreformidler i til dere. Ting går ikke alltid etter planen, så det kan være at det iblant vil gå noe dager mellom oppdateringer.

Da er det bare å ønske både oss selv og dere som følger oss,
GOD TUR!

Hilsen Gisle og Jens

3 svar til «En, to, tre – i natt skal det skje!»

  1. God tur!

    Liker

  2. Wishing you smooth ice and narrow leads 🙂

    Liker

  3. Så fint å se at dere kom dere av gårde. God tur, nyt hvert øyeblikk!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: