Værfast på Kapp Wijk

Det har vært en innholdsrik og krevende tur vi har hatt så langt. Turen er jo planlagt lang tid i forveien og dato for oppreise og nedreise er fastsatt. Så er det bare å utnytte dagene mellom så godt det lar seg gjøre. 

Vær og mer vær

Været har vært styrende for turen så langt. Mye snø gjorde forrige uke krevende, mye vind har gjort denne uken vanskelig. Vi la inn rom for åtte værfastdager på fire uker for denne turen. Nå har vi brukt seks av dem på litt over to uker. Tiden er i ferd med å løpe fra oss.

Lite mat

Vi er nesten tom for mat. Vinden har gjort «vår» fjord utilgjengelig fra nabofjorden mot øst. Snømangel i tverrdaler og pass hindrer både hundeslede og skuter. Depotkjøreren vår når ikke oss, og vi når ikke ham.
Vi er nå tre dager etter planlagt etterforsyning og må tilpasse oss situasjonen. Vi har bestilt båtskyss tilbake til Longyearbyen. Når vinden løyer blir vi plukket opp på iskanten i Dicksonfjorden. Håpet er å få dratt ut på nytt for siste del av turperioden.

Kapp Wijk

I dag er vinden for sterk for henting, det er storm og vel så det i kastene. Vi er værfaste på den gamle fangststasjonen Kapp Wijk. Et spennende sted å tilbringe en dag eller to ufrivillig venting.

Ett svar til «Værfast på Kapp Wijk»

  1. Bjørn Erok Johannessen avatar
    Bjørn Erok Johannessen

    Har fulgt med på værvarslene, og tenkt at dere kunne få problemer. Håper dere får forsyninger, og at dere får fortsette turen uten videre problemer. Alle gode ønsker for turen videre, hilsen Bjørn i 32b

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: