Østkysten neste

Planen for kommende uke er å ta seg over til østkysten av Spitsbergen, hovedøya på Svalbard. Dette er ett av områdene vi rapporterte inn til Sysselmannen at vi tenkte som «reserve» dersom turen nordover ikke lot seg gjennomføre.

Vi gleder oss skikkelig for østkysten er både et vakkert og spennende område. Det er også her det er forventet mest og tettest drivis, noe som gir stor tetthet av ringsel og derfor også størst sjans for å observere isbjørn på denne årstiden.

Vi har litt mindre tid enn vi ideelt sett kunne tenkt oss. Det er nemlig et betydelig antall kilometer som må kjøres for å komme helt over til andre siden av Spitsbergen, og vi kan selvfølgelig ikke kjøre i rett linje. Vi har sett oss ut Mohnbukta som vårt mål på østkysten, med mulighet for å gjøre endringer underveis om føret skulle bli vanskelig og tiden knapp. Mohnbukta gir oss også mulighet til å kjøre innom andre steder langs østkysten dersom tiden tillater det.

Dagen i dag har gått med til pakking og klargjøring. Vi er jo faktisk i den situasjonen at vi nå kan sortere gjennom alle forsyningene som skulle vært for de siste to ukene på tur og plukke ut akkurat nok godsaker til å vare én uken. Akkurat det føler vi at vi har fortjent etter alt slitet og uværet vi hadde de første ukene ute.

Da er det igjen Tone-Lise som overtar bloggen og vil oppdatere med våre kryptiske forkortelser sendt over satellittelefon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: